Въпроси и отговори

Кандидатства се изцяло онлайн, от компютър или мобилно устройство, без посещение в офис на банката, по всяко време (24/7).

Отговорът на Банката, дали отговаряте на изискванията за БАКБ онлайн кредит се получава до 5 минути, след подписване на искане за идентификация към БАКБ през мобилното приложение на Евротръст.

Всички изискуеми документи към БАКБ се подписват напълно безплатно с Вашият квалифициран електронен подпис (КЕП) с издател Evrotrust. Ако нямате свалено приложението и направена регистрация, ще ви изпратим линк за сваляне.

Какво е Evrotrust?

Evrotrust е регистриран доставчик на квалифицирани удостоверителни услуги, който издава КЕП (квалифициран електронен подпис) и осигурява неговото използване през мобилно приложение. Регистрацията при Evrotrust отнема няколко минути, ще трябва да въведете лични данни, да си направите селфи и сканиране на личната Ви карта (лице и гръб). Електронният подпис ще ви бъде нужен, за да подпишете дигитално идентификацията пред БАКБ и документите, необходими за онлайн кредит На мига.

Електронният подпис на Evrotrust е напълно законен и равностоен на собственоръчно поставен подпис на хартия. Приложението отговаря на всички изисквания и стандарти за информационна сигурност. Evrotrust използва автоматизирано разпознаване чрез технология за 3D биометрия на лицето през камерата на телефона и чрез документа за самоличност. Мобилното приложение на Evrotrust може да бъде свалено безплатно от Google Play или App Store на всяко смарт устройство - телефон или таблет с операционна система iOS и Android.

Вижте демо тук: https://www.youtube.com/watch?v=fAYzDFtcIJk&feature=youtu.be

Да сте български гражданин на възраст от 21 до 65 години и да имате непрекъснат деклариран доход в НОИ за последните 6 месеца.

Това е средно аритметичния резултат от официалните Ви осигурителни суми, декларирани в НОИ, които Банката проверява. Той е важен параметър за определяне на Вашата кредитоносимост и условията по кредита – оскъпяване, максимален срок, максимална сума. В БАКБ сме разработили три разновидности на онлайн кредита като параметри, спрямо Вашият среден осигурителен доход.

След проверката в НОИ, Банката ще посочи в кой сегмент попада Вашият среден осигурителен доход , който ще трябва да изберете за нови изчисления през калкулатора.

След като се идентифицирате през Евротръст към банката, ние извършваме проверка за Вашата кредитоспособност. Ако в резултат на тази проверка не покриете изискванията на банката за отпускане на кредит, кредитът ви ще бъде отказан.
При вероятност да бъдете одобрени при параметри, различни от избраните от Вас, банката ще посочи какво трябва да коригирате в калкулатора, при следващата Ви заявка - друг сегмент на доход, максимален размер на кредит или месечна вноска.

По подразбиране банката Ви  предоставя най-далечната възможна дата за плащане на първата вноска. Вие можете да посочите и друга дата, на която ще Ви е най-удобно да плащате вноските си, съобразявайки я с тази, на която получавате заплата или друг доход. Трябва да имате предвид, че промяната на предложената от нас дата, ще намали времето до плащане на първата вноска. Промяната ще бъде отразена с погасителния план към договора, който трябва да изпълнявате коректно.

В искането за кредит можете да изберете три начина  за усвояване на сумите:

  • В офис на Банката
  • През Cash M услуга на банкомат (за кредит до 3 000 лв.), който поддържа тази функционалност
  • С превод по Ваша сметка (различна от обслужващата кредита)

При нея може да теглите на банкомати, които я поддържат, само с мобилен телефон и два ПИН кода, без да е необходима карта. Подробно описание на тази функционалност ще получите във финалните документи, ако сте я избрали като канал за усвояване.

Комуникацията на банката с клиенти на БАКБ Онлайн кредит, ще се осъществява на използваните имейл и телефон от Вас за регистрация в Евротръст.

  • Може да подадете втора заявка от сайта, само ако сте приключили с предишната
  • В рамките на един календарен ден БАКБ ще отговори максимум на 5 Ваши искания за кредит
  • Максималната експозиция на БАКБ се определя индивидуално към всеки кредитоискател
  • Максималната експозиция се формира от размера на новия кредит и дължимите суми, по всичките Ви активни експресни кредити към Банката
  • Докумените за одобрен кредит следва да подпишете до 23:59 часа в деня на кандидатстването
Видео разговор с БАКБ

Свържете се с наш консултант

Всеки ден от 10 - 21 часа